Ограбеният инкасо автомобил минал по забранен маршрут

Ограбеният инкасо автомобил минал по забранен маршрут
Според главния секретар на МВР Калин Георгиев е „абсолютно необяснимо“ какво е търсел инкасовият автомобил на мястото, където е извършен въоръженият грабеж. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Според главния секретар на МВР Калин Георгиев е „абсолютно необяснимо“ какво е търсел инкасовият автомобил на мястото, където е извършен въоръженият грабеж.

„Абсолютно необяснимо е за нас какво търси инкасовият автомобил на мястото, където е извършен въоръженият грабеж - на стария път от Севлиево за Ловеч“, заяви главният секретар на МВР Калин Георгиев, цитиран от БТА.

По думите на Георгиев в разпоредбите за инкасовата дейност и във вътрешните правила на фирмата по никакъв начин не се позволява движение по второкласни пътища, а се изисква движение по магистрала или първокласен път.

Главният секретар допълни, че в хода на разследването ще бъде разпитан водачът на инкасовия автомобил и той трябва да обясни защо е нарушил инструкциите.

По думите на Георгиев извършителите не са били въоръжени с автомати, както бе съобщено по-рано, а с късо огнестрелно оръжие.

Те са били между 4 и 6 души, облечени с бронежилетки с надпис „Полиция“, което не означава, че са полицейски служители, уточни той.

„По случая се работи по всички възможни версии от целия ресурс на МВР, помагат служители от Итститута по психология, Главна дирекция „Криминална полиция“ и ГДБОП. Все още няма данни за точния размер на отнетите финансови средства“, каза Георгиев.

По неофициална информация обаче става дума за един или два милиона лева.

#ГДБОП #Главна дирекция „Криминална полиция“ #обир #автомобил #инкасо #главен секретар на МВР #Георгиев #Калин Георгиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »