''Бандата от Комптън'' се изстреля на върха на щатския боксофис с гениален маркетингов трик

''Бандата от Комптън'' се изстреля на върха на щатския боксофис с гениален маркетингов трик
Снимка: http://www.straightouttacompton.com/
A A+ A++ A

Филмът Straight outta Compton ("Бандата от Комптън") за рапърите N.W.A продължава да води боксофиса в САЩ и Канада с още 26,7 милиона през втората си седмица по екраните. Общият размер на приходите от лентата достигна 111,4 милиона.

Филмът проследява възхода на рапърите от N.W.A и последвалите големи и трагични промени в живота на петимата членове на групата - Айс Кюб, Д-р Дре, Eazy E, Ди Джей Йела и Ем Си Рен. Музикантите, израснали в предградията на Лос Анджелис са в центъра на историята на създаделите на стила "гангстерски рап". 

Холивуд е изненадан от успеха на филма за зората на непокорните изпълнители. И най-оптимистичните прогнози очакваха по-скромни резултати от показаните.

Но това не е всичко! Социалните мрежи също оказаха своето влияние за крайния успех на филма, главно заради супер успешната онлайн маркетингова кампания ''Straight outta ... ''. Зрителите започнаха трескаво да правят колажи с надписа. Някои започнаха да използват и снимки на любимите си знаменитости, сред които бяха и Кайли Дженър, Иги Азалия и Бил Козби. Други пък сами избраха да подкрепят филма, като сред тях беше и носителката на Оскар от кенийски произход Лупита Нионго.

По-нататък в боксофиса "Мисията невъзможна: Престъпна нация" запазва второто си място с 11,7 милиона приходи за четвъртата си седмица на масовия екран в САЩ и Канада. Петото издание на поредицата с Том Круз в ролята на агент Итън Хънт, събра общо 157,7 милиона.

Американо-британските ужаси "Греховен 2", забранен за зрители до 17-годишна възраст, попадна направо на третото място във финансовата класация с излизането си по кината. Той събра 10,6 милиона.

Финансовата класация е по неокончателни данни на специализираната компания "Ексибитър рилейшънс" (Exhibitor relations).

#Холивуд #боксофис #Лос Анджелис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »