Младежът, издирван край Белмекен, е на 21 години от Света Петка

Младежът, издирван край Белмекен, е на 21 години от Света Петка
A A+ A++ A

Изгубилият се младеж в района на връх Белмекен е от велинградското село Света Петка и е на 21 години, съобщи говорителят на ОД на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов, цитиран от "Фокус".

Той е бил на излет със семейството си в местност, която е познавал добре. Тръгнал да се прибира, не е стигнал до автомобила.

В издирването участват екипи на полицията от Велинград и местното население, дори кметът на Света Петка се е включил в търсенето на младежа.

От тази сутрин на място вече е и екип на Планинската спасителна служба, а издирването продължава, каза още Стоянов. Той допълни, че ще бъдат изпратени и допълнителни екипи.

"Надяваме се младият мъж да бъде открит в добро здраве, защото той е познавал местността, но тя е пресечена и дано не е пострадал", коментира още Стоянов.

Повече от 200 души издирват загубилия се младеж. В търсенето са се включили 10 спасители и 2 кучета.

Има затруднения при издирването, защото в района е мъгливо и много мокро. Не може да се осъществи връзка с 21-годишния младеж чрез мобилния телефон.

Той се е загубил в района на хижа "Христо Смирненски" и връх Балабаница, посочиха от ПСС и поясниха, че районът е голям и има много пътеки, които трябва да се претърсят.

 

#Белмекен #младеж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници