Ким Чен Ир искал ядрено, биологично оръжие и балистични ракети

Ким Чен Ир искал ядрено, биологично оръжие и балистични ракети
Ким Чен Ир написал в завещанието си, че страната трябва да развива ядрено и биологично оръжие, както и балистичните ракети. Снимка: telegrafist.org
A A+ A++ A

Бившият ръководител на Северна Корея Ким Чен Ир, който почина през декември, е написал в завещанието си, че страната трябва да развива ядрено и биологично оръжие, както и балистичните ракети.

„Помнете, че постоянното разработване и съхранение на ядрените оръжия, на балистичните ракети и на биологичните оръжия е единственият начин да се запази мирът на Корейския полуостров“, пише бившият №1 в Пхенян според японския седмичник „Шукан Буншун“, предаде БГНЕС.

Изданието цитира Ли Юн Кьол, ръководител на японската изследователска институция NK Strategic Information Service Centre.

Той се е запознал с последната воля на Ким Чен Ир „чрез човек, който е много близък на високопоставен севернокорейски ръководител“.

„Г-н Ли ни съобщи името и поста на споменатия ръководител и ние преценихме, че информацията, с която той разполага, е достоверна“, твърди изданието.

#завещание #балистични ракети #биологично оръжие #ядрено оръжие #Ким Чен Ир #Северна Корея

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"