Борисов мечтае за силна КЗК

Борисов мечтае за силна КЗК
Премиерът Бойко Борисов откри днес конференция на тема „Тенденции и предизвикателства в политиката по конкуренция“. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят на България Бойко Борисов откри днес конференция на тема „Тенденции и предизвикателства в политиката по конкуренция“. Събитието е в рамките на Деня на конкуренцията.

Борисов поздрави Комисията за защита на конкуренцията, която чества 20-ата си годишнина.

„България стриктно спазва европейските критерии – имаме 3% бюджетен дефицит, най-ниските данъци в ЕС и правим своите реформи така, че колкото се може българските граждани да преодолеят кризата по-леко“, каза Борисов на откриването на конференцията, предаде агенция „Фокус“.

По време на срещата си с Александер Италианер – генерален директор на ГД „Конкуренция“ в ЕК, състояла се тази сутрин, Борисов изрази надежда, че КЗК ще засили добрите практики.

„В изминалите години това правителството се е стараело стриктно да спазва всички европейски директиви“, отбеляза премиерът.

Той обясни, че България е малък пазар и е лесно създаването на монополи или картели в областта на търговията главно със стоки и храни, горива, от което КЗК трябва да предпази българските потребители и производители.

Географското разположение на България, граничейки с Турция, с Македония, Сърбия, които не са в ЕС, ни прави особено слабо конкурентни, отбеляза министър-председателят.

„Много ми се иска в България да има силна Комисия за защита на конкуренцията“, заяви Борисов и посочи, че е много важно да не се допускат монополи, картели.

#ЕК #генерален директор #откриване #конкуренция #конференция #министър-председател #премиер #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"