Умрели телета, изхвърлени от чужди кораби, достигат курортите ни

Умрели телета, изхвърлени от чужди кораби, достигат курортите ни
Снимка: www.holidayplanet.bg
A A+ A++ A

Труповете на телета, които достигат бреговете на нашите морски курорти, идват от чужди кораби, съобщи за сайта Флагман.бг източник от Гранична полиция, който е включен в разследването на двата инцидента.

Преди седмица на около 100 метра в морето срещу къмпинг Нестинарка бе видян да се носи от вълните едър рогат добитък, идентифициран по-късно като пораснало месодайно теле. След направената аутопсия бе установено, че е престояло повече от седем дни във водата. Аналогичен е случаят от вчера, когато на брега в Черноморец бе видян труп на ново теле, също в напреднал стадий на разлагане.

Засега вероятната версия за появата на умрелите животни по нашите брегове е претоварването на чужди кораби, превозващи месодайни телета и юници в северната част на Черно море – между бреговете на Румъния и бившите съветски републики. За превозвача най-безопасно било да изхвърли умрялото животно в открито море.

Експерти обясняват, че в Черно море основното течение се движи в обратна на часовниковата стрелка посока – от север към юг, когато става въпрос за западното крайбрежие. Логично било корабите, които са изхвърлили умрелите телета да са плавали именно в северната част.

#телета #чужди кораби #Черноморие #Черно море #Черноморец #Нестинарка #чужди кораби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"