Търсят се доброволци за почистване на защитени територии в Рила

Търсят се доброволци за почистване на защитени територии в Рила
A A+ A++ A

За 17-та поредна година „За Земята” организира почистване на защитени територии. И тази година доброволческата инициатива е на територията на Национален парк „Рила“, в периода 31-ви август – 6-ти септември, но този път в неизследвани и по-трудно достъпни територии.

До момента има над 50 души, заявили участите за включване в инициативата от цялата страна, a срокът за записване е удължен до 23-ти август, неделя.

Благодарение на големия брой участници, чистенето ще бъде на три различни места. Ще бъдат обособени два, т.нар. лъча, които накрая ще се съберат на трето място. Част от групата ще чисти в района на хижа Мусала и по-трудно достъпните заслон Ледено езеро и връх Мусала. Втората част от групата ще бъде в района на хижа Белмекен, където досега не се е провеждала подобна акция. След тридневно почистване на тези места, двете групи ще се съберат на хижа Заврачица, чийто район също ще бъде обстойно изследван за отпадъци.

Ежегодната кампания се осъществява изцяло благодарение на дарения и доброволци – средствата биват набирани чрез дарения от хора, подкрепящи инициативата и „продажбата“ на тениски, канчета, торбички. Участниците в самото чистене заплащат такса участие от 10 лв., която отива във фонда за набиране на средства за следващото почистване 2016. Срещу тази сума всеки участник получава тениска или кърпа за глава, с осигурена безмесна кухня по време на цялото събитие.

#Рила #почистване #доброволци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »