Продължава акцията срещу некачествените горива

Продължава акцията срещу некачествените горива
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Продължава акцията срещу некачествените горива у нас. И днес екипи на икономическото министерство ще подменят пломби на бензиновите колонки. До събота сутрин трябва да бъдат подменени 11 000 пломби на бензиностанциите в страната. 

Смяната ще бъде извършена от специалисти от Български институт по метрология (БИМ). Заместник-министър Даниела Везиева издаде заповед, с която се нарежда поставяне на надлежни  пломби на уредите.

В сряда Везиева участва в проверка и препломбиране на бензиностанция в Пловдив, заедно с ръководството и експерти от Български институт по метрология (БИМ). Препломбирането започна по разпореждане на премиера Бойко Борисов и министъра на икономиката Божидар Лукарски. При проверката бе установено, че едната от двете колонки на бензиностанцията, която продава дизел отчита по-голямо количество от реалното. При зареждане в нивомер от 20 л. беше установено, че колонката отчита 100 мл. повече от реалното. Колонката беше спряна и обозначена със знак "Х".

В сряда премиерът Бойко Борисов  поиска институциите да се активизират, за да няма повече нарушения. По думите на министър-председателя, проверка показала, че 40% от горивото в нашите бензиностанции е или с терпентин или с високо съдържание на сяра.

Премиерът посочи още, че кабинетът няма право да им разпорежда, но е помолена Комисията за защита на конкуренцията да даде становище дали има картелно споразумение. "Не могат да повярвам, че най-големите вериги и западни включително, всички са на една стотинка – две разлика", каза Борисов. 

#смяна #бензин #горива

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници