СДС застава зад кмета на Карлово

СДС застава зад кмета на Карлово
Емил Кабаиванов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Съюзът на демократичните сили заяви своята категорична подкрепа за заместник-председателя на партията и кмет на Община Карлово, Емил Кабаиванов.

"Изразяваме своето безпокойство от очевидно зачестилите, през последните няколко месеца, атаки срещу д-р Кабаиванов. За нас вече няма съмнение и е изключително притеснително, че в навечерието на предстоящите местни избори, срещу кмета на Община Карлово се води открита кампания, но не с политически средства..... Случаят с д-р Кабаиванов още веднъж потвърждава, че съдебната реформа вече не търпи отлагане и е крайно належаща за нашето общество. Ние не се намесваме в работата на разследващите органи и прокуратурата, но сме притеснени от активирането им в месеците преди изборите и от методите, с които действат спрямо кандидат за кмет на Реформаторския блок", се казва в позиция на СДС.

Вчера кметът на Карлово Емил Кабаиванов бе официално обвинен за умишлена безстопанственост, съобщиха от прокуратурата. Спрямо карловския градоначалник е взета мярка за неотклонение „парична гаранция" в размер на 5 000 лева. Вземането на именно тази мярка за неотклонение е било съгласувано с наблюдаващия прокурор още на 30 юли, когато за пръв път обвиняемият е бил призован.

Обвинението касае управляването на Договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.", съфинансирана от европейския фонд за регионално развитие и кохезионния фонд на Европейската общност за проект „Доизграждане и модернизация на ГПСОВ и канализационна мрежа в гр. Карлово".

Щетите са за 22 849 лева - плащания по невъзникнали трудови правоотношения с трима негови близки познати, които лично той е поканил да се водят на работа и да получават средства по проекта, без реално да извършват каквато и да било дейност.

Кабаиванов заяви, че атаката срещу него е само заради наближаващите през октомври избори. Той обвини прокуратурата и ДАНС за кампания срещу него.

Прокуратурата определи разпространяваните през последната седмица от бившия шеф на СДС твърдения като умишлени спекулации, с цел предварително да се настрои общественото мнение.

#Съюзът на демократичните сили #СДС #Карлово #Емил Кабаиванов #Кабаиванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"