Москов обеща категорична разлика осигурен - неосигурен от 2016 година

Москов обеща категорична разлика осигурен - неосигурен от 2016 година
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Разликата осигурен-неосигурен ще бъде категорично ясна от началото на годината". Това обеща здравният министър Петър Москов в сутрешния блок на бТВ във вторник и допълни, че събираемостта от осигуровки се е повишила с 13%, за което благодари на българите.

Той обясни, че смъртността у нас може да бъде намалена, когато смъртоносни заболявания са осигурени от Здравната каса. "Целта е държавата и Касата да сключат договор с гражданите, за да бъдат опасните заболявания финансово осигурени", категоричен бе министърът.

По думите му, от началото на годината ще има безплатен медикамент за сърдечно-съдови заболявания. "Важно е да направим ясна електронна система за складова наличност на лекарства в складове, в аптеки, което да гарантира на българите, че има достатъчно медикаменти", добави още Москов.

Що се отнася до промените, които се правят в сектора, той увери, че се изправя срещу индустрия за милиарди и не е лесно.

Москов отново намекна, че ДПС участва във властта. "Аз държа отново да бъде препотвърдено, че всички партии от мнозинството стоят зад заложената програма за управление, защото ако не стоим зад това, отново ДПС ще решава кой ще бъде победител", категоричен бе доктор Москов. 

По отношение на светената вода в Плиска, той потвърди, че е опасна и е пълна с нитрати и бактерии.

 

#Петър Москов #здравна каса #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »