Няма да режем 20-те заплати при пенсия на военните, обясниха от министерството

Няма да режем 20-те заплати при пенсия на военните, обясниха от министерството
A A+ A++ A

Министерството на отбраната опроверга тиражираната в медиите информация за намаляване на броя на заплатите, изплащани при пенсиониране на военнослужещите от Въоръжените сили.

По-рано през деня бе съобщено, че броят на заплатите, които получават военни и полицаи при пенсиониране, ще бъде намален. В момента служителите на МВР, Министерство на отбраната, НСО, затворите и разузнавачите получават до 20 заплати при напускане на системата. От септември междуведомствена група ще обсъжда три варианта за орязване на екстрите. В. "Труд" писа, че първият вариант е всички да получат по 8 заплати, - вторият по 12, а третият предвижда 8 да получат хората от по-нисшия персонал, а по 12 - началниците.

"Във връзка с публикации в медиите за намаляване на броя на заплатите, изплащани при пенсиониране на военнослужещите от Въоръжените сили, Ви информираме, че няма сформирана работна група с представители на Министерството на отбраната, в която да се обсъждат варианти за намаляване на броя на тези обезщетения", обясниха от министерството.

#Министерството на отбраната #заплати #военнослужещи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници