Принц Уилям и Кейт скочиха срещу папараците

Принц Уилям и Кейт скочиха срещу папараците
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Кралското семейство на принц Уилям и Кейт Мидълтън е все по-разтревожено от папараците, които дебнат децата им, стана ясно от официално писмо на двореца Кенсингтън. В него се казва, че фотографите прибягват до "все по-опасни" тактики, за да успеят да заснемат принц Джордж и сестричката му Шарлът.

Припомняме, че кралските особи на Великобритания са особено чувствителни към атаките на папараците заради смъртта на майката на принц Уилям, принцеса Даяна. На 31 август 1997 година, принцесата и тогавашният й приятел Доди ал-Файед загинаха при катастрофа в Париж, докато се опитваха да се измъкнат от преследващите ги папараци.

Херцозите апелират към всички медии да не публикуват папарашки кадри на децата. Те изтъкват, че както всяко друго дете. принц Джордж заслужава "лично пространство, сигурност и щастливо детство." 

Кейт и Уилям заявяват, че някои организации "са прекрачили границата" в опитите си да снимат 2-годишния принц в ежедневието му. Някои папараци дори са си позволили да използват други малки деца, с които да примамят Джордж в обсега на обективите си. Принцът и бавачката му също така редовно са подложени на следене.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж категорично не искат да превръщат Джордж и Шарлът в заложници и да им позволяват да играят само в уединението на замъка, който обитават. Те се надяват децата да имат възможност да живеят нормално и да посещават публични места, без да бъдат нападани от фотографите.

В официалното си писмо, те благодарят на всички медии, които спазват политиката да не публикуват неоторизирани снимки на децата.

"Херцозите знаят, че почти всички родители обичат да споделят снимки на децата си и самите те обичат да го правят. Но знаят и че всеки родител би се противопоставил на хора – особено непознати – които се опитват да снимат децата им без позволение", се казва в официалното обръщение на двореца.

#принц Уилям #Кейт Мидълтън #принц Джордж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »