Тръгват масови проверки за превишена скорост

Тръгват масови проверки за превишена скорост
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В цялата страна стартира специализирана операция за контрол на максималната скорост на пътя. Тя ще се проведе от днес до 23 август, съобщават от Главна дирекция „Национална полиция". Служителите на реда поясняват, че акцията се провежда на територията на всички европейски страни-членки на европейската мрежа на службите на „Пътна полиция" - TISPOL.

Отбелязва се, че превишената скорост се отчита като често срещано нарушение във всички европейски държави. Именно високата скорост е призната като най-сериозната причина за тежки катастрофи и смърт по европейските пътища.

През миналата година у нас превишената и несъобразена скорост продължава да заема най-голям дял в катастрофите по вина на шофьорите, по данни на полицията.

Тя е довела до 2566 (38 %) от тежките пътни инциденти, при които са загинали 318 души (52 %) и са ранени 3293 души (39 %).

От полицията коментират, че по този показател данните за страната са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Евросъюза.

Освен за превишена скорост, по време на акцията катаджиите ще следят и за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност"

#КАТ #шофьори #АПИ #Пътна полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"