Хилари Клинтън: Джордж Буш е виновен за възхода на "Ислямска държава"

Хилари Клинтън: Джордж Буш е виновен за възхода на "Ислямска държава"
Хилари Клинтън Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Политиката на Джордж Буш-младши, който бе президент на САЩ преди Барак Обама, създаде нестабилност в Ирак, която доведе до възхода на групировката "Ислямска държава". Това заяви кандидат-президентът на САЩ Хилари Клинтън по повод коментарите на републиканеца Джеб Буш, че Обама е отговорен за разпространението на влиянието на "Ислямска държава".

"Намирам за някак странно, че Джеб Буш толкова много се съсредоточава върху - това да защитава - действията на брат си в Ирак", каза тя пред репортери на щатския панаир в Айова. Тя допълни: „Джордж Буш, който започна воденото от Съединените щати нахлуване в Ирак през 2003 г. и също така подписа споразумението за изтегляне на американските войски, е виновен.

Джеб Буш, който е водещ претендент за кандидат-президентската номинация на републиканците, казва, че Обама е пропуснал възможността да остави в Ирак за всеки случай около 10 000 войници, когато американските сили са се изтеглили през 2011 г.

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън бе въвлечена в скандал с имейли. Клинтън е обвинена, че е използвала личната си електронна поща за официална кореспонденция.

Преди няколко дни правосъдното министерство на САЩ съобщи, че Клинтън е предала личният си имейл сървър и преносима памет, пълна с работни имейли от времето, в които беше държавен секретар.

Имейлите също включват отделен разговор, който може да насочва към високо класифициран материал по неправилен начин или може просто да отразява информация, събрана независимо.

Клинтън обеща да сътрудничи на ФБР, слуд като бе обявено, че информацията може да окаже сериозно политическо влияние върху кампанията й за президент на САЩ.

#Хилари Клинтън #Клинтън #ислямска държава #Буш #Джеб Буш #Джордж Буш #Барак Обама

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"