Единият от оцелелите в катастрофата в Германия е в кома

Единият от оцелелите в катастрофата в Германия е в кома
A A+ A++ A

Единят българите пострадал от тежката катастрофа с български бус в Германия продължава да е в кома, а лекарите от болницата в Берлин не се ангажират с прогноза, предаде Нова телевизия.

Вторият пътник, оцелял при жестокия сблъсък, вече стабилизиран. Животът му е извън всякаква опасност. Очаква се утре да бъде разпитан.

Германските служби отказват всякаква информация за версиите, по които работят. В понеделник ще бъдат официално оповестени имената на жертвите, които все още не са разпознати.

Аварирал на аутобана камион е една от причините за зверската катастрофа, в която загинаха шестима българи в Берлин.

На 2,5 километра пред мястотo на инцидента е имало спрял заради повреда камион, който е причинил задръстване. Шофьорът на микробуса, в койтo са пътували осем наши сънародници от русенското с. Сливо поле, е видял в последния момент, че тирът пред него е спрял, и се е врязал с пълна газ в каросерията му.

Първоначалните замервания на пътните полицаи сочат, че водачът в последния момент се е опитал да извърти волана, но нe е успял. Карал е с висока скорост. Не е известно дали пътниците са били закопчани с колани.

Загинали са едно момиче на 15 години и едно момче на 18. Останалите загинали жени са на 30 и 61 години, а мъжете са между 18 и 36 години. Инцидентът е станал към три часа следобед. Двама от препълнения с хора минибус, идващ от Сливо Поле, Русенско и пътуващ за Хамбург, са оцелели.

#катастрофа #Берлин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници