План "Юнкер" и за България препоръча Кристалина Георгиева

План "Юнкер" и за България препоръча Кристалина Георгиева
A A+ A++ A

Необходимо е България да изработи свой инвестиционен план, подобен на плана "Юнкер", който да мобилизира публични и частни финансови ресурси за постигане на инвестиционни задачи, ускоряване на икономическия растеж и създаване на нови работни места - за това разговаряха на среща днес в София вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин и заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Комисар Георгиева е препоръчала България да потърси специализация в определена област - иновациите и развитието на предприемачеството например, в която да изгради капацитет на регионален и европейски лидер,поясняват в прессъобщение от ведомството на Калфин.

Министър Калфин и комисар Георгиева са обсъдили също демографската политика на страната и възможността да се увеличи финансирането на програми, с които млади хора от българската диаспора в света да имат възможност да учат у нас.

Тези средства в голяма част от случаите могат да се осигурят от разходите за помощ за развитие, които държавата ежегодно заделя.

#Ивайло Калфин #Кристалина Георгиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници