Сирийската армия спира военните операции

Сирийската армия спира военните операции
Хиляди души загинаха в Сирия по време на сраженията между армията на президента Асад и бунтовническите сили. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийската армия ще спре военните си операции в четвъртък сутринта, но ще остане нащрек, за да предотврати всяка нова атака, съобщи сирийската държавна телевизия, цитирайки източник от министерството на отбраната.

„След като въоръжените ни сили проведоха успешни мисии в борбата срещу криминалните актове на терористични групи и наложиха върховенството на закона на територията си, беше решено да се прекратят операциите, считано от утре сутрин", съобщи телевизията, цитирана от „Ройтерс" и БГНЕС.

„Въоръжените ни сили остават нащрек, за да предотвратят всяко нападение на въоръжени групировки срещу цивилни и срещу силите за сигурност и въоръжените сили", допълни същият източник.

В информацията не се споменава крайният срок – 3:00 ч по Гринуич в четвъртък, за прекратяване на въоръжените действия, определен от пратеника на ООН и на Арабската лига Кофи Анан и приет от президента на Сирия Башар ал-Асад.

#Башар ал-Асад #президент #Сирия #Кофи Анан #ООН #Арабската лига #Гринуич #армия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"