Флоров: В България убиват за пари или жени

Флоров: В България убиват за пари или жени
Флоров се оплака, че въпреки че разстрелът на Динов стана посред бял ден в центъра на столицата, никой не е поискал да свидетелства. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мнозинството от убийствата в България стават заради пари или жени, заяви в Благоевград директорът на ГДБОП Станимир Флоров.

Директорът на ГДБОП присъства на отчета на ОД на МВР за 2011 година, предаде БГНЕС.

Той каза, че за разкриване убийството на Йордан Динов се работи по всички възможни версии.

„Ако вие решите да убиете този господин, който извършва някаква дейност и фирмата му е създала някаква организация, как конкуренцията му ще си реши проблема с убийството му. По никакъв начин“, отговори Флоров на репортерски въпрос дали се проверява, че разстрелът на Динов е поръчан от конкурентите му.

„Според колегите ми един от мотивите за убийството на Динов са неуредени финансови взаимоотношения, и то за сериозни суми“, добави комисар Флоров. Според него най-вероятно на убития са му дължали пари.

„Имайки предвид неговата дейност, това е съвсем възможно и вероятно“, каза още директорът на ГДБОП.

Той поясни, че през последните години поради затворените ниши, от които финансово се облагодетелствала престъпността, вече се убива и за малки суми.

Главният комисар обясни още, че дори и да е било така, няма как ведомството му да е знаело това, ако убитият Динов бил човек на американските спецслужби, каквито информации се появиха.

Флоров се оплака, че въпреки че разстрелът на Динов стана посред бял ден в центъра на столицата, никой не е поискал да свидетелства.

„Хората трябва да ни вярват“, призова Флоров.

40-годишният благоевградски бизнесмен Йордан Динов бе разстрелян в центъра на София около 10 часа сутринта на 4 април на ъгъла на улиците „Будапеща“ и „Кирил и Методий“.

Динов е починал в линейката на път за болницата. Убиецът е бил един и не е бил маскиран.

#България #убийства #Станимир Флоров #ГДБОП #Йордан Динов #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"