Русия наложи ембарго на още 4 страни

Русия наложи ембарго на още 4 страни
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Русия наложи ембарго на Албания, Черна гора, Лихтенщайн и Исландия, както и на Украйна при някои обстоятелства. Забраната за внос на стоки от тях в Руската федерация е в отговор на западните санкции заради кризата в Украйна. Това заяви премиерът на Русия Дмитрий Медведев, цитиран от Ройтерс и руски медии.

Освен страните от ЕС, Австралия, Канада, Норвегия и САЩ, редица страни бяха добавени към списъка с държавите, на които им е наложено ембарго за внос на някои хранителни продукти в Русия. Москва също ще забрани внос на някои стоки от Украйна от 2016 година, ако икономическата част към споразумението за асоцииране между Киев и ЕС влезе в сила, добави Медведев.

По отношение на Украйна забраната за внос на селскостопанска продукция в Русия ще влезе в сила, ако правителството на страната изпълни икономическата част от споразумението за асоцииране с ЕС, което беше подписано през юни миналата година. Решихме да предоставим възможност да бъде разрешена икономическата ситуация до 1 януари следващата година. След тази дата, ако не сме постигнали споразумение с посредничеството на ЕС, не виждам към момента някакви признаци, приетите по-рано документи ще влязат в сила и ще бъде наложен нормален търговски режим и ембарго върху храни от Украйна. Това е нашето решение, обясни премиерът на Русия.

Москва наложи ембарго за някои продукти през август 2014 година в отговор на икономическите санкции на САЩ, ЕС и техните съюзници във връзка с обвиненията, че Русия участва в украинската криза.

Този юни ЕС удължи санкциите срещу Русия, а Москва от своя страна удължи ембаргото.

#Русия #Москва #ембарго #Украйна #ЕС #внос #САЩ #санкции #Дмитрий Медведев #Албания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници