Бруцелозата наложи пропусквателен режим в Рила

Бруцелозата наложи пропусквателен режим в Рила
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Областната епизоотична комисия осигури денонощен пропускателен режим на входа на град Рила от 13 до 16 август заради огнището от бруцелоза. Забранява се преминаването на едри, дребни преживни и еднокопитни животни, както и трупно месо от същите на територията на Рилския манастир.

Мерките се налагат и във връзка с провеждането на църковния празник Успение Богородично на 15 август. Областният управител Виктор Янев е наредил със заповед всички едри, дребни преживни и еднокопитни животни, предназначени за дарение на манастира да бъдат поставени под карантина.

Кметът на Община Рила от своя страна ще осигури помещение за карантиниране на животните. Забранява се и клането на животни на територията на Рилски манастир.

До момента 26 души от Кюстендилска област са заразени с бруцелоза, съобщи Радио "Фокус" - Кюстендил, цитирайки заместник–областния управител на града Силвия Велкова.

От Регионалната здравна инспекция е потвърдено, че нови петима души са заразени с бруцелоза. Всеки ден се предават проби за изследване на хора. Бройката се променя постоянно. Заразените хора на територията на областта се хоспитализират задължително в инфекциозна болница.

 

#Рила #бруцелоза #карантина #зараза

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »