Ново разочарование за Григор Димитров

Ново разочарование за Григор Димитров
A A+ A++ A

Григор Димитров не успя да се класира за третия кръг на Мастърса в Монреал, след като записа драматична загуба със 7-5; 6-7(5); 5-7 срещу американеца Джак Сок в среща от втората фаза на надпреварата.

Първата част мина изцяло под диктовката на сервиращите, което доведе резултата до 6-5 в полза на българина след 11-и гейма без брейкбол. Гришо бе първият, който стигна до точка за пробив, а тя бе с цената на сетбол. Хасковлията се възползва от шанса си и с това взе сета със 7-5.

Във втората част сценарият се повтори, но до 5-5. В 11-ия гейм Димитров направи обрат от 0-40, за да спечели подаването си и да поведе с 6-5. След това първата ни ракета стигна до мачбол, но Сок отрази възможността и в крайна сметка вкара сета в тайбрек след 6-6.

"Дългият" гейм започна с минибрейк в актива на американеца, но след това Григор записа два минипробива и дръпна с 2-1. Веднага, обаче, българинът загуби преднината си – 2-2. Сок направи минипробив и дръпна с 6-4, но пропусна първия си сетбол. При втория, обаче, Гришо сбърка и подари сета на съперника си след 5-7 точки.

Още в третия гейм на последната част Димитров съумя да направи пробив, след което го затвърди на нула и дръпна с 3-1. В осмия гейм, който бе истински маратон, българинът отрази цели 4 брейкточки, но при петата се пропука и позволи на Сок да изравни за 4-4. В десетия гейм хасковлията спаси цели 4 мачбола и съумя да остане в срещата, довеждайки нещата до 5-5. В 12-ия гейм американецът отново стигна до мачбол, но този път не го пропусна и се класира за третия кръг след 7-5.

В следващата фаза Сок ще са изправи срещу поставения под №1 в схемата Новак Джокович.

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"