Нов наплив на бежанци връхлита Балканите след дни

Нов наплив на бежанци връхлита Балканите след дни
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Държавите от Балканския полуостров ще бъдат ударени от нова, многохилядна бежанска вълна само след дни. За това предупреждава гръцката медия "Български новини".

Наскоро от гръцкия остров Лесбос към столицата Атина е потеглил голям кораб препълнен с хиляди имигранти. Една част от тях възнамеряват да потърсят спасение в града, а друга ще се отправи към границата с Македония и оттам ще потегли към Сърбия и през Унгария за страните от ЕС. След 19 юни властите в Македония са получили искане за получаване на статут на бежанец от над 30 000 души. Всички те влизат на територията на страната от Гърция.

Държавната телевизия в Скопие преди две седмици излъчи репортаж, от който стана ясно, че гръцките власти организирано с автобуси извозват нелегалните имигранти до границата с Македония. Междувременно през последния уикенд над 1000 мигранти бяха спасени при няколко операции в Средиземно море, съобщи АФП.

В неделя пет спасителни акции бяха координирани от оперативния център на бреговата охрана в Рим. Оказана бе помощ на 671 души, от които 48 малолетни и 108 жени.

#бежанци #ЕС #Европа #Балкани #имигранти #мигранти #Македония #Гърция #Сърбия #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници