Подновиха търсенето на отломки от изчезналия самолет

Подновиха търсенето на отломки от изчезналия самолет
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Френските власти подновиха разширената операция на остров Реюнион в Индийския океан за търсене на отломки от самолета на Малайзийските авиолинии, изчезнал преди повече от година.

Малдивите също се включиха в издирването на останки от Боинга 777, след като жители на островната държава в Индийския океан съобщиха, че са забелязали елементи, които могат да се окажат полезни за издирването. Полицейски говорител изтъкна, че сега на нещата се гледа по друг начин след откритите останки в Реюнион.

Освен това Малдивите предоставиха на Малайзия данни от радар, които според някои слухове са от ниско прелитащ самолет, видян да лети много ниско над някои от околните атоли в деня на изчезването. По график обаче в района не е трябвало да прелита пътнически самолет. По указание на Париж за издирването на останки на самолета на остров Реюнион са поставени в готовност войници от френските военни части, разположени в района.

В операцията участват и три хеликоптера "Пантер", три катера на бреговата охрана, части на полицията и жандармерията. Военно-морската техника ще бъде включена само, ако в морето бъдат открити отломки.

#самолет #Малайзия #Malaysia Airlines #Боинг #отломки #хеликоптер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"