СДС иска оставката на цялата Комисия за защита от дискриминация

СДС иска оставката на цялата Комисия за защита от дискриминация
Съпредседателят на парламентарната група на „Синята коалиция“ Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ефективна оставка на Кемал Еюп и членовете на Комисията за защита от дискриминация поискаха от СДС, тъй като мандатът на Комисията е изтекъл още на 13 април миналата година.

Съпредседателят на парламентарната група на „Синята коалиция“ Мартин Димитров заподозря наличие на сделка между ГЕРБ и ДПС, след като председателят и членовете на Комисията продължават да работят извън мандата си, предаде БНР.

„Тази Комисия има девет членове, петима от които, включително и председателят, се избират от парламента. Затова питам дали има сделка между ГЕРБ и ДПС тези хора да ги държат извън мандата, който е приключил, тъй като с изтекъл мандат е много спорно дали са легитимни и законни решенията на тази Комисия? Логично е те да върнат възнагражденията, които са получили извън мандата си“, коментира Димитров пред националното радио.

„Кемал Еюп какво прави в момента и в какво качество неговите колеги с изтекъл мандат вземат решения? Освен това този човек по нагъл начин отказва информация за бонусите, които са разпределяни в Комисията. Това е все едно един бивш депутат да дойде в парламента и да каже, че днес е дошъл да гласува, да вземе една карта и да си гласува цял ден“, каза още синият депутат.

#Кемал Еюп #оставка #Комисията за защита от дискриминация #СДС #Синята коалиция #Мартин Димитров #ГЕРБ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »