МВР отрече да се издирват джихадисти у нас

МВР отрече да се издирват джихадисти у нас
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на вътрешните работи (МВР) опроверга информациите, че на територията на страната са влезли предполагаеми терористи от радикалната групировка „Ислямска държава". В разпространено привечер съобщение се казва, че информацията, която е публикувана в медиите в неделя под заглавие „Полицията издирва двама предполагаеми терористи от Ислямска държава", била интерпретация на действията на вътрешното ведомство.

Припомняме, по-рано днес (09.08) бе съобщено, че е засилено полицейското присъствие на места, където се събират много хора, включително летища и гари. Извънредни мерки за сигурност били въведени снощи и на Spirit of Burgas.

Появиха се информации, че полицията издирва мъж и жена, за които се предполага, че са свързани с групировката „Ислямска държава". Съобщаваше се дори, че снимките са разпратени до областните дирекции на полицията, оттам са стигнали до районните полицейски управления.

По-късно през деня в медиите се появиха и снимки на личните карти на предполагаемите издирвани. Съобщаваше се, че жената е 29-годишна френска гражданка от ирански произход на име Езида Елхам. Мъжът пък се казвал Мимо Попеску и е 24-годишен.

От МВР са категорични, че излезлите в публичното пространство статии по горепосочената тематика са неправилно представяне на предприети от страна на МВР мероприятия с различна насоченост. От ведомството поясняват, че част от мерките са предприето от ГД „Национална полиция" за охрана на „Spirit of Burgas". Други действия на органите на реда били насочени към противодействие на незаконната миграция и разпространение на недействителни документи за самоличност.

От съобщението на оглавяваното от министър Румяна Бъчварова ведомство става ясно, че публикуваните в медиите френска и румънска лична карта са недействителни. Мъжът и жената били заподозрени за престъпления по изготвяне на фалшиви документи за самоличност.

#МВР #ислямска държава #издирва #Румяна Бъчварова #SPIRIT of Burgas

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"