160 млн. долара загуби за "Юбер" за първата половина на 2014 г.

160 млн. долара загуби за "Юбер" за първата половина на 2014 г.
Снимка: БТА
A A+ A++ A

Фирма "Юбер", която с мобилно приложение предлага транспортни услуги, регистрира нетни неодитирани загуби от повече от 160 милиона долара за първата половина на 2014 г.. Това сочи онлайн публикация на "Gawker", позовавайки се на вътрешни документи.

Тези загуби едва ли са изненада за стартъп, който се разраства в световен мащаб и чиято оценка достигна 1 млрд. долара, коментира "Маркетуоч".

"Когато виждате компании с толкова пари и разрастваща се толкова бързо, няма нужда да ви казвам, че те не са печеливши", обясни Макс Уолф, икономист на "Manhattan Venture Partners".

Оказва се обаче, че "Юбер" не са толкова изненадани. "Шок. Ужас. Юбер е на загуба. Това едва ли е новина. Това е просто бизнес, ти увеличаваш капитала си, инвестираш пари с надежда да растеж, правиш печалба и това генерира възвръщаемост за инвеститорите" , каза говорител на компанията.

"Gawker" публикува снимка на документите, удостоверяващи, че нетните загуби на компанията през 2013 г. са в размер на 56,5 млн.долара. Неодитираните приходи на "Юбер" през периода са в размер на 104 млн. долара и 103 млн. долара през първото полугодие на 2014 г.

Към момента "Юбер" предлага услугите си в 58 страни и 323 града по целия свят. Компанията демонстрира агресивен растеж в Китай, където отделя 1 млрд. долара за развитие през 2015 г.

#Юбер #такси #загуби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »