Москов отне лиценза на болница - точела пари от Здравната каса

Москов отне лиценза на болница - точела пари от Здравната каса
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Здравният министър Петър Москов отне разрешителното за работа на Специализираната хирургична болница за активно лечение "Папуров" в Търговище. Здравното заведение е частно. Лицензът е отнет, защото болницата буквално е точела пари от Здравната каса, съобщи Москов на пресконференция в четвъртък.

Пациенти, които даже не знаят къде е болницата, са били регистрирани за лечение там. Отчитани са заболявания на хора, които те никога не са имали. Здравният министър каза, че разрешително за работа на лечебно заведение се отнема за първи път у нас.

Специализирана хирургична болница за активно лечение "Папуров"ООД в Търговище е създадена през 2004 година. На сайта на лечебното заведение пише, че е първата частна хирургична болница в Северна България.

СХБАЛ "Папуров" работи по договор със Здравната каса както и на свободен прием. Сключеният с НЗОК договор е бил по 47 клинични пътеки. Болницата разполага с 31 легла, разположени в 16 стаи. Клиниката разполага с два рентгена, мамограф, 6 ЕКГ апарата, 4 ехографа и много други.

#здравна каса #Петър Москов #Търговище #клиника #болница #НЗОК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"