Откритата в Индийския океан отломка е от MH370

Откритата в Индийския океан отломка е от MH370
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът на Малайзия Наджиб Разак потвърди, че откритата на остров Реюнион в Индийския океан отломка е от изчезналия преди година полет MH370, предаде АФП

"Международният екип от експерти убедително потвърди, че откритата отломка край остров Реюнион е от MH370", отбеляза той в телевизионно обръщение.

По думите на министър-председателя разследващите са отдадени да разрешат тази мистерия.

Двуметровото парче от крило е първата открита останка от машината. Тя се появи на малкия френски остров Реюнион, на цели 3700 километра от мястото, където търсят падналия самолет.

Според близки на загиналите потвърждението, че самолетът е катастрофирал не е достатъчно. Те настояха за конкретен отговор какво е предизвикало изчезването му.

Роднините на загиналите са настояли да се уточни къде се намира корпуса на самолета, за да могат да бъдат прибрани телата на загиналите и черната кутия, и да се установи какво се е случило.

"Боинг 777", извършващ полет MH370  по маршрута Куала Лумпур - Пекин, в нощта на 8 март 2014 г. изчезна от екраните на радарите около два часа след излитането си. На борда му имаше 227 пътници и 12-членен екипаж. 

#отломка #самолет #изчезнал #MH370

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници