Рецидивистът Иван Георгиев е убил 60-годишната Жан Бенет в Маломир /обновена/

Рецидивистът Иван Георгиев е убил 60-годишната Жан Бенет в Маломир /обновена/
A A+ A++ A

Убиецът на 60-годишната Жан Бенет, чието тяло бе открито в ямболското село Маломир, е задържан. Жената е била изнасилена и убита по особено жесток начин, съобщи премиерът Бойко Борисов в Сливен. Той поздрави екипа, хванал извършителя на престъплението.

60-годишната жена излязла в четвъртък вечерта, за да разходи двете си кучета, но не се прибрала в дома си. По късно бе намерено тялото й  полуобгорено, със следи от удари. "Приличаше на пречупена кукла", разказаха ужасени съседи на жертвата.

Разпитани бяха всички жители на селото, сред които са и 24 сънародници на англичанката. Тя се е преселила тук заедно със съпруга си преди по-малко от година от Турция. 

ДНК-то, намерено на мястото, е съвпаднало напълно с това на задържания, който е рецидивист.

„За нас 100% е той, защото има съвпадение и на ДНК, и на много работи. Зверско убийство“, коментира днес Борисов.

„Нощес работихме много по убийството в Ямбол. Използвам случая да поздравя директора и криминалистите, и специално да благодаря на колегите в Бургас от ДНК-лабораторията“, каза още премиерът.

Иван Георгиев e арестуваният за убийството на англичанката, съобщиха по-късно от полицията. Той е около 40-годишен, с богато криминално досие. Арестуван е още в първия ден от разследването за убийството на британската гражданка в Маломир.

Георгиев е многократно осъждан за кражби, пише "24 часа". Пребивавал от няколко месеца в селото. Най-вероятно причината за нападението е грабеж.

Аутопсията показала, че жената е претъпяла и сексуално насилие, а по следите от обгаряне станало ясно, че убиецът се е опитал да прикрие следи. Оказало се обаче, че е оставил достатъчно биологичен материал за ДНК.

Задържаният е от ромски произход.

Полицията действа наистина много експедитивно, надявам се хората в селото, повечето от които са възрастни, да се успокоят бързо, коментира кметицата на Маломир Христина Димова.

#Маломир #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"