РБ видя проблем - кабинетът решава едно, мнозинството в парламента – друго

РБ видя проблем - кабинетът решава едно, мнозинството в парламента – друго
Найден Зеленогорски Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проблем в момента е, че кабинетът решава едно, а мнозинството в парламента – друго. Настояваме да се свика Съвет за развитие в началото на следващата седмица, защото това е легитимният управленски формат. Ако премиерът иска да постави въпроса за кабинета, нека го постави на Съвет за развитие. Това заявиха на извънреден брифинг на парламентарната група на Реформаторския блок в парламента Найден Зеленогорски и Атанас Атанасов.

"РБ не се е венчал за властта – ние сме в управлението заради реформите. Още от самото начало знаем, че участието във властта ни носи повече пасиви, но за нас са важни реформите и тяхното провеждане докрай", каза Зеленогорски.

Блокът настоява Съветът за развитие да определи ясен график по дати за реализиране на реформите и четирите политически сили, подкрепящи правителството, да поемат ангажимент за изпълнението им, се казва в декларацията на РБ. Това са конституционните промени, антикорупционният закон, законът за съдебната власт и законът за лечебните заведения.

Атанас Атанасов подчерта, че антикорупционният закон е перфектен от юридическа гледна точка и че гласуването му на първо четене е знак за политическо съгласие на политическите сили за подкрепа на общата антикорупционна политика, а не за уточняване на отделните текстове в него, което се прави между първо и второ четене.

Въпросът е искат ли представителите на политическите сили в парламента да се създаде механизъм за борба с корупцията или не, каза Зеленогорски и добави, че за него би било тревожно за стабилността да има разнобой между изпълнителната власт и мнозинството в парламента, за което днес бе даден знак.

"Изненадан съм, че проект с подписа на премиера предизвика разнобой, каза Найден Зеленогорски и подчерта, че Законът за антикорупцията е граничната линия, от която РБ няма да отстъпи.

#Реформаторския блок #Найден Зеленогорски #Атанас Атанасов #Зеленогорски #Атанас Атанасов #РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"