Нетаняху осъди терористичния акт срещу палестинско семейство

Нетаняху осъди терористичния акт срещу палестинско семейство
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Израелският премиер Бенямин Нетаняху остро осъди нападението на ултрадесни израелски заселници срещу палестинско семейство, при което загина 18-месечно дете. Нетаняху определи нападението като "терористичен акт".

"Шокиран съм от този ужасяващо деяния, заслужаващо осъждане. Това е акт на тероризъм във всяко едно отношение", гласи изявление на премиера, цитирано от АФП. Престъплението бе осъдено и от военния министър Моше Яалон.

Той заяви, че Израел "няма да позволи на терористи да посягат на живота на палестинците".

"Убийството на палестинското бебе е терористичен акт (...) ние няма да позволим на терористи да посягат на живота на палестинци", добави Яалон.

Говорителят на израелската армия Питър Ленер каза, че се извършва подробно разследване, за да бъдат открити терористите и да бъдат изправени пред съда. 

Тази нощ група еврейски екстремисти запалиха къща в края на село Дума на Западния бряг и оставиха надписи на иврит с призиви за мъст. В пожара загина 18-месечно палестинско бебе, а тежко пострадали са 4-годишното му братче и родителите им. Оцелелите трима членове на семейството са настанени в болница с тежки изгаряния.

#Бенямин Нетаняху #осъди #терористичния акт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"