Металурзите от ОЦК – Кърджали, идват в София

Металурзите от ОЦК – Кърджали, идват в София
Първоначално днешните демонстрации ще се състоят пред фирмата на собственика на ОЦК – Кърджали, а след това металурзите ще се преместят пред сградата на Народното събрание. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестът на металурзите от ОЦК – Кърджали, се мести днес в София.

Втори месец хората се борят за неизплатените си заплати. До снощи парите не бяха преведени по сметките, предаде bTV.

Проблемът ще се задълбочи още, ако това не стане и до началото на следващата седмица. Тогава се очаква да спрат работа и служителите, които поддържат последните мощности на Оловно-цинковия комбинат. Драстичните мерки ще изправят Кърджали пред екологичен проблем.

Дни наред металурзите предупреждаваха, че ще преместят протеста си в столицата, но въпреки това не получиха трудовите си възнаграждения, а само еднократната държавна помощ от 325 лева.

Преди дни премиерът Бойко Борисов заяви пред bTV, че това е единственият механизъм, по който държавата може да помогне на работниците.

Той коментира и преместването на протеста в столицата, като прикани металурзите да демонстрират пред дома на Валентин Захариев, а не да блокират пътища.

Първоначално днешните демонстрации ще се състоят пред фирмата на собственика на ОЦК – Кърджали, а след това металурзите ще се преместят пред сградата на Народното събрание.

Те ще внесат в парламента декларация за ускоряване на процеса по криминализиране на неплащането на работни заплати и осигуровки от страна на работодателите.

#премиер #Бойко Борисов #протест #металурзи #ОЦК – Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници