Хиляди очакват срив заради поскъпването на тока

Хиляди очакват срив заради поскъпването на тока
A A+ A++ A

Намаляване на заплати, спиране на инвестициите, загуба на конкурентоспособност на световните пазари очакват работниците от казанлъшката оръжейница "Арсенал", ако електричеството бъде повишено. Те бяха сред хилядите протестиращи срещу поскъпването на промишления ток.

"Само деца не се правят с ток, но за да ги отгледаш също трябва електричество", даде пример ръководителят на фирмата инж. Николай Ибушев.


Арсеналци се включиха в националния протест, в който хиляди фирми и работещи протестират срещу неуредиците в енергийния сектор, които се отразяват върху работещите. Увеличената цена на тока, вероятно ще спре инвестициите във фирмите, коментира още ръководителят на Арсенал Николай Ибушев.

 

В София синдикати и работодателски организации подкрепиха многохилядно шествие под прозорците на Министерския съвет.

 

Някои от протестиращите адресираха директно срещу новия председател на енергийния регулатор Иван Иванов своето недоволство.

 

Пред сградата на КЕВР за всеки случай имаше охрана.

 

В цялата страна към националния протест се присъединиха недоволни граждани. В Разград жегата и задухът не спряха шествието на няколко големи, знакови предприятия, водени от "Биовет" и изпълнителния директор Теменуга Газдова. Присъстваха представители на "Амилум", "Каолин", "Тракция" и няколко по-малки, видяха репортерите на БГНЕС.

По пътя към областната администрация, към групата от около 1000 души, се присъединиха още хора.

Около 150 души застанаша в шпалир с плакатите си на пл. Джумаята в Пловдив. По-късно те преминаха през Главната улица с лозунги "Да на реформите", "Не на мафията" и призоваха за пазарни цени на тока.

#ток #електроенергия #поскъпване #национален протест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »