8000 полицаи не достигат за Евро 2012 в Полша

8000 полицаи не достигат за Евро 2012 в Полша
Полицаите в Украйна се упражняват по време на симулация на масови безредици в подготовка за Евро 2012. Полските им колеги обаче имат проблем с негостига на кадри. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Около 8000 полицаи не достигат за осигуряването на безопасност по време на Европейското първенство в Полша и Украйна.

Ниските заплати са основната причина местните жители да не желаят да работят като полицаи в Полша, пише в. Gazeta Prawna, цитирайки представителя на полската полиция Кшищоф Хайдас.

Преди време в страната работещите в тази сфера са получавали различни привилегии, които вече не съществуват, а властите харчат тези средства за други цели.

„В такива условия провеждането на Евро 2012 е безумие“, смятат полицаите, на които заради липсата на кадри им се налага да работят извънредно.

В тази връзка профсъюзите заплашиха да организират протестни акции по време на Евро 2012.

От пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Полша увериха, че безопасността по време на форума е приоритет за кабинета.

Gazeta Prawna обаче подчертава, че нужните 8000 полицаи ще бъдат ангажирани изключително трудно и на практика това е невъзможно, тъй като по закон за работа като полицай трябва да се подготвяш девет месеца, а до шампионата на Стария континент остават само два.

Няма начин да бъдат наети и кандидати за служители на реда извън границите на Полша, тъй като те няма да имат необходимите пълномощия.

#Европейско първенство #Евро 2012 #Полша #Украйна #Полша и Украйна #полицаи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"