Местан: ДПС направи компромис в името на националния интерес

Местан: ДПС направи компромис в името на националния интерес
снимка: БТА
A A+ A++ A

ДПС направи градивен компромис в името на националния интерес. Но няма да направим компромис с участието на ултранационалисти в управлението на страната. Европейска България не може да допусне това. Така лидерът на ДПС Лютви Местан коментира в Търговище позицията на партията по отношение на преговорите за конституционната реформа.

Няколко хиляди души от цяла Североизточна България се събраха в местността Баба Конду, за да участват в традиционния събор, провеждан всяка година край търговищкото село Божурка.

"Винаги когато става въпрос за българския национален интерес може да се разчита на Движението за права и свободи. Защото ДПС е партията не на самоцелния, не на безпринципния компромис, а на градивния компромис. Ние имахме резервирана позиция, не защото сме против промяната в Конституцията", каза Местан цитиран от БНР.

По думите му партията е имала политически причини да има резервирано отношение.

"Както ще бъдем компромисни, когато става въпрос за националния интерес и точно заради този национален интерес няма да направим компромис  с участие на ултранационалистите в управлението на страната", отбеляза лидерът на ДПС.

#Лютви Местан #промени #Конституция #компромис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »