У нас пенсиите са мизерно ниски, призна Калфин

У нас пенсиите са мизерно ниски, призна Калфин
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Социалният министър и вицепремиер Ивайло Калфин призна в ефира на бТВ в събота сутрин, че в момента пенсиите в България са "мизерно ниски". Той обаче изрази надежда, че следващата седмица, която е и последната работна на депутатите преди ваканцията, да бъдат приети на второ четене промени в Кодекса на социално осигуряване, с които се правят сериозни промени в пенсионния модел.

По мнението на Калфин, предложената реформа ще доведе до увеличаване първо на новите пенсии и постепенно на старите. Той посочи пример с 40-годишна жена, която в момента се осигурява върху 650 лева. Според изчисленията му, тя ще се пенсионира през 2040 г. с пенсия 1100 лева.

Относно подкрепата на АБВ за промените в Конституцията, Ивайло Калфин коментира, че партията има последователна позиция. Той обясни, че политическата формация не е приела първоначалния проект и той не се е случил. За да тръгнат промените, партията ще подкрепи новия на първо четене.

Ивайло Калфин смята, че предложените от правителството изменения на Конституцията не са съдебна реформа, а са само подобрения на съществуващата система. Той напомни, че от 25 години страната ни получава критики отвън за политическо влияние върху съдебната система.

#Ивайло Калфин #пенсии #реформа #съдебна реформа #АБВ #Конституция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"