Кожодери мамят туристите с тарифа 10 лв. за километър

Кожодери мамят туристите с тарифа 10 лв. за километър
A A+ A++ A

Разстоянието от 25 км от летище Варна до определен хотел в "Златни пясъци", изминат с три различни таксита, струва от 49 лева до 245 лева. Това съобщава от страниците на авторитетния "Билд цайтунг" германски журналист, посетил българското Черноморие.

25-те километра могат да ви излязат златни, предупреждава той сънародниците си, които смятат да летуват в България.

В разгара на туристическия сезон практика на германските туроператори е да изпращат инспектори в курортите, в които има силно присъствие на германски туристи, отбелязва изданието, цитирано от БНР.

Те следят за качеството на предлаганите местни услуги и дали те отговарят на германските стандарти. Много често към инспекторите се присъединяват и репортери от водещи вестници, които след това предупреждават за "подводните камъни" на местното гостоприемство

Разлика в цените, от които ти настръхва косата разкрива "Билд цайтунг" чрез репортажа си един от сътрудниците си, посетил Варна и "Златни пясъци".

Направеният от него експеримент показва разликата в цените на таксиметровите услуги по Българското Черноморие, които остават съвършено непонятни за германските граждани.

Германските туристи са предупреждупредени при необходимост да вземат такси от хотела, като се пазарят предварително за цената му.

Курортните инспектори предупреждават да се правят снимки със скандалните ситуации, които да се изпращат на туристическите агенции, предлагащи България като дестинация, или да се пускат в социалните мрежи.
   


#туристи #такси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"