Шест партии подкрепиха промени в Конституцията

Шест партии подкрепиха промени в Конституцията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Шест партии събраха 180 подписа за промени в Конституцията. Председателят на парламента Цецка Цачева и група депутати внесоха в деловодството новия законопроект за промяна.

"Цялата парламентарна група на ГЕРБ, РБ, ПФ, ДПС, цялата Парламентарна група на БДЦ с изключение на 1 депутат, който бил в чужбина и 3-ма от АБВ са сложили подписите си под новия законопроект за промени в Конституцията", заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той посочи, че са внесли180 подписа. "По този начин това, което беше декларирано вчера вече е изпълнено от всички парламентарно представени групи, които заявиха подкрепата си за тези конституционни промени, които бяха внесени в деловодството", добави Цветанов.

Последният подпис бе на депутата от Реформаторския блок Димитър Делчев (Движение "България на гражданите"), който обясни промяната в позицията си с настояване от страна на партийния лидер Меглена Кунева, която пък поела ангижимент към премиера Бойко Борисов да не се спъва съдебната реформа.

#Конституция #Цецка Цачева #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"