Правосъдният министър: Имаме много добър междинен резултат

Правосъдният министър: Имаме много добър междинен резултат
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изключително добър междинен резултат, така определи правосъдният министър Христо Иванов обявеният като "исторически" компромис за реформите в съдебната система.

По думите му постигнатото е добро защото е съхранено ядрото на предложенията за промени, а е "междинен резултат" защото, между двете четения  в НС можем да се върнем към някои от процедурите, които бяха отхвърлени, каза Христо Иванов, цитиран от БНТ.

Министърът каза, че това което е липсвало през подледните месеци е било лидерският дебат и точно това се е случило в последната седмица.

"Ясният лидерски ангажимент на премиера, тази огромна негова ангожираност наистина беше решаващ фактор и аз тук трябва да му благодаря. По същия начин – огромната ангажираност на Радан Кънев също изигра своята роля", каза Иванов.

Той подчерта и ангажираността на президента и на международната общност в България. 

Според правосъдният министър двете гилдии – на прокурорите и на съдиите, няма да се капсулират, защото се запазва "парламентарната компонента".

Запитан за исканията за неговата оставка, Иванов заяви: "Има един начин да получим моята оставка и това е да завършим реформата. Дайте да я завършим тази реформа и ще я получите."

#Христо Иванов #съдебна реформа #Конституция #промени #резултат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »