ЕК одобри 12,5 млн. лв. помощ за България след тежката зима

ЕК одобри 12,5 млн. лв. помощ за България след тежката зима
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейската комисия одобри молбата на България за помощ в размер на 12,5 млн. лева (6,38 милиона евро) от фонд „Солидарност“ на Европейския съюз. Парите ще бъдат използвани за справяне с последиците от тежките зимни условия през януари и февруари 2015 г.

Така помощта, отпусната на България от фонд "Солидарност" от началото на 2015 г., достига 16,5 млн. лева.

"За трети път през последните 18 месеца България получава помощ от фонд "Солидарност" на Европейския съюз за справяне с последиците от природните бедствия. Днес отново казваме на България, че в случай на нужда винаги може да разчита на помощ от другите членове на европейското семейство," каза Кристалина Георгиева, заместник-председател на Европейската комисия с ресор бюджет и човешки ресурси.

Според заявлението на българската страна сумата от 12,5 млн. лева ще бъде използвана за възстановяване на щетите основно в Югоизточна България – най-силно засегнатата от тежките условия област на страната. Само в Бургас бяха наводнени над 300 сгради, засегнати бяха земеделски земи и гори. Силните валежи предизвикаха свлачища и разрушения на ключова пътна, водна и енергийна инфраструктура.

#Европейската комисия #пари #Кристалина Георгиева #бедствия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"