3-годишният Христо излезе от кома

3-годишният Христо излезе от кома
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

3-годишният Христо, който беше пребит от двама 18-годишни младежи, е излязъл от кома тази сутрин, съобщиха близки на майката на детето – Невена Вeлинска, цитирани от БГНЕС.

Първите думи на детето са били "Мама, мама". Малкият Христо се е видял със своята майка.

Детето е на самостоятелно дишане, не се планира втора операция. От "Пирогов" съобщиха, че след подробни високоспециализирани изследвания, неврохирурзите и анестезиолозите са преценили, че може да бъде спряно седирането на детето.

Момченцето остава за наблюдение в реанимацията, след което ще бъде преведено в неврохирургията. 

Припомняме, че в четвъртък съдът гледа мерките за неотклонение на двамата 18-годишни младежи Александър Донов и Патрик Първев, които преди няколко дни пребиха 3-годишния Христо.

Детето бе настанено в болница на 20 юли в много тежко състояние след жесток побой, дело на двама младежи, които са се грижели за него срещу заплащане. 

Съседите на майката разказват, че тя е много грижовна самотна майка и детето й винаги е било гледано добре, докато тя отсъствала. Изкарвала прехраната на семейството си, свирейки по кораби в скандинавските държави. Предлагала изключително добро заплащане на хората, които се грижат за детето й. 

Във Фейсбук бе създадена група в защита на Невена Велинска. Името на групата е: "Защитете цигуларката и Христо!”. Майката на пребитото 3-годишно момченце е поверила на 18-годишни да го гледат, защото е имала спешен ангажимент в чужбина.

До момента към групата са се присъединили 968 души. 

#Христо #пребит #дете #болница #побой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"