Задържаният за убийство шеф на Научния фонд остава в ареста

Задържаният за убийство шеф на Научния фонд остава в ареста
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Задържаният за убийство управител на Фонд "Научни изследвания" Николай Христов остава в ареста, реши в четвъртък Софийският апелативен съд.

Управителят на Фонд "Научни изследвания" към Министерство на образованието и науката (МОН) е задържан за убийство, станало преди дни, но оповестено едва вчера. На 14 юли около 18.40 часа на ул. "Цанко Церковски" №13 Христов смъртоносно е прострелял 55-годишен мъж в областта на дясното око.

Жертвата е Красимир Илиев, за когото и пред съда Николай Христов заяви, че са приятели от 1979 г. и на когото е помагал. Според доказателствата, събрани до момента, се касае за изстрел от близко разстояние или от упор, предаде БГНЕС.

Според защитата на Христов няма обосновано предположение за това, че е извършил убийството. Адвокатите подчертаха пред съда и липсата на мотив. 

Определението на съда е окончателно.

В сряда, от МОН веднага съобщиха, че ще предприемат нормативно установените процедурни действия за назначаване на нов управител на Фонд "Научни изследвания". След съгласуване на кандидатурата с Изпълнителния съвет на Фонда, министърът на образованието и науката ще определи и сключи договор за управление с новоизбрания управител.

"МОН е длъжно да поясни, че от информацията, с която разполага до този момент, повдигнатото обвинение срещу Николай Христов не е свързано с дейността и функционирането на Фонд "Научни изследвания", разграничиха се от министерството.

#съд #Фонд "Научни изследвания" #Николай Христов #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"