Работодателите призоваха бизнеса за нов протест срещу цената на тока

Работодателите призоваха бизнеса за нов протест срещу цената на тока
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Четирите работодателски организации - АИКБ, БТПП, БСК и КРИБ призоваха българския бизнес да предприеме нов национален протест на 29 юли.

Това се казва в декларация на работодателите във връзка с предстоящите промени в цената на тока.

В сряда шефът на КЕВР заяви, че за битови услуги цената ще намалява, но за индустрията няма как да не се повиши добавката „задължение към обществото" (ЗкО).

Според бизнеса това увеличение е шоково. В изготвения от работодателите документ се подчертава, че предприетите от страна на бизнеса действия за спиране на увеличението на цените на ел.енергията не са довели до задоволителен резултат, въпреки ангажимента на правителството и на Народното събрание.

"Българският бизнес не може да поеме високия разход в цената на електроенергията, като резултат от решението на КЕВР за увеличаване на добавките. Не искаме да спираме производства, да губим своята конкурентоспособност, която сме постигнали в резултат на огромни инвестиции и тежък труд. Затова сме готови на протести и защита на нашите интереси. Това са интересите на българската индустрия, на цялата икономика на България без оглед на размера на предприятията", посочват работодателите.

#бизнес #работодатели #протест #цени #ток

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"