И йеменският диктатор на път да сдаде властта

И йеменският диктатор на път да сдаде властта
Наред с Тунис, Египет, Либия, Сирия и Бахрейн, Йемен стана една от страните, обхванати от революциите на т.нар. Арабска пролет. Снимка:ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Президентът на Йемен Али Абдула Салех заяви, че е готов да подаде оставка в рамките на 90 дни след споразумението за спиране на продължаващите почти десет месеца граждански безредици в страната.

Наред с Тунис, Египет, Либия, Сирия и Бахрейн, Йемен стана една от страните, обхванати от революциите на т.нар. Арабска пролет срещу режима на диктатора Салех, който е на власт от 1978 г.

Изказването на Салех е по отношение на споразумение за прилагане на инициативата на страните от Персийския залив, която има за цел да сложи край на продължаващата криза в страната, предаде Ройтерс.

В интервю за френски медии Салех, който досега отказваше да подпише предложената от Съвета за взаимодействие на страните от Персийския залив „пътна карта“, посочи, че е дал правомощия на своя заместник Абд-Рабу Мансур Хади да преговаря с опозицията.

След като бе попитан кога смята да подаде оставка, Салех посочи: „Когато споразумението в рамките на инициативата на страните от Персийския залив бъде подписано и когато се проведат избори в страната. Това ще е в рамките на 90 дни“.

„Арабската пролет“ вече свали от власт „колегите“ на Салех в Тунис, Египет и Либия – Бен Али, Хосни Мубарак и Муамар Кадафи.

#Йемен #Арабска пролет #Али Абдула Салех #арабски свят #протести #диктатор #диктатура #Либия #Тунис #Египет #Сирия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници