В Гърция мъдрят втори пакет реформи

В Гърция мъдрят втори пакет реформи
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В Гърция парламентът обсъжда втория пакет реформи. Той ще бъде гласуван, за да получи страната новия пакет помощи от 86 милиарда евро. Преди заседанието на парламента премиерът Алексис Ципрас свика на съвещание водещите банкери на страната.

„С министър-председателя обсъдихме стъпките за връщане на банковата система към нормална работа. Наша обща задача е да сложим край на този труден период и всички ограничения пред движението на капитали постепенно да бъдат снети”, коментира Лука Кацели, председател на Гръцката банковата асоциация.

Според плановете на правителството са да сключи финалното споразумение за отпускането на финансова помощ на страната до 20 август. Това е и крайният срок отпуснат на Гърция, в който трябва да плати 3,2 милиарда евро на Европейската централна банка.

„Имаме две седмици и три уикенда, за да договорим новия спасителен план. Ето защо е необходимо бързо да приключим с предварителните обсъждания, за да можем да започнем преговорите още в петък”, обобщи ситуацията финансовият министър на Гърция Евклид Цакалотос.

В същото време рейтинговата агенция „Стандард енд Пуърс” оцени усилията на Атина, като повиши кредитния рейтинг на страната с цели две степени.

#Гърция #Алексис Ципрас #реформи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници