Арестуваха управителя на Фонд "Научни изследвания" за убийство

Арестуваха управителя на Фонд "Научни изследвания" за убийство
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Управителят на Фонд "Научни изследвания" към Министерството на образованието и науката Николай Христов е задържан за убийство.

На 14 юли около 18.40 ч. в София, на ул. "Цанко Церковски" №13, е извършено убийство на К. И. на 55 г. Същият е бил прострелян смъртоносно в областта на дясното око, уточняват от прокуратурата, предаде БГНЕС.

При неотложните процесуално-следствени действия, които се ръководят от прокурор от СГП, е задържан Николай Христов – управител Фонд "Научни изследвания" към MOН.

По случая било образувано досъдебно производство. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура му е било повдигнато обвинение за извършено престъпление и му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

На 17 юли, с определение на Софийски градски съд, мярката била изменена на постоянна. 

По информация на БНР се съобщава чак сега за разкриването на престъплението, защото първоначалната версия била за самоубийство. Установено е, че във фаталния ден Христов прекарал часове наред с жертвата и жена в жилището си. След като дошла полицията, шефът на фонда твърдял, че неговият приятел се е прострелял сам. По непотвърдена информация двамата изпили голямо количество алкохол. 

#МВР #задържан #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"