Вече публично ще оповестявт договорите в енергетиката

Вече публично ще оповестявт  договорите в енергетиката
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Народното събрание прие окончателно предложенията за промени в закона за енергетиката, които предвиждат правно задължение за производителите на електрическа енергия в 14-дневен срок да обявяват публично условията по договорите, при които се изкупува електрическа енергия от тях.

Промените бяха внесени от депутатите Димитър Танев и Найден Зеленогорски, заместник-председатели на "Движение България на гражданите", и други депутати от Реформаторския блок, и бяха приети със 118 гласа "за", нито един против и седем "въздържали се".

По-рано депутатите приеха и друго предложение на Реформаторите, което задължават в едномесечен срок от окончателното приемане на закона Министерският съвет да приеме наредба за регулирането и публичното оповестяване на придобитите дълготрайни активи и всички разходи в търговските дружества с над 50% държавно или общинско участие, извършващи дейности по закона за енергетиката.

Според депутатите, че снабдяването с електрическа енергия е дейност от първостепенно обществено значение, но досега договорите между производителите на електричество и дружествата, които купуват от тях, по неизвестни причини се пазеха в тайна.

#Народното събрание #енергетиката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"