Ципрас искал 10 млрд. долара от Москва, за да върне драхмата

Ципрас искал 10 млрд. долара от Москва, за да върне драхмата
Алексис Ципрас Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гръцкият премиер Алексис Ципрас е поискал заем в размер на 10 млрд. долара от Москва, за да може Гърция да подпомогне връщането на страната към драхмата, твърди атинският в. "Вима".

В интервю за обществената телевизия ЕРТ Ципрас казва, че въвеждането на национална валута е безсмислено без държавата да притежава мощен валутен ресурс.

Според в. „Вима” Русия не била отхвърлила искането, а започнала неопределено да разисква предоставянето на пет милиарда долара като "предплата" за газопровода „Турски поток”.

Гръцкото правителство заяви във вторник, че иска да сключи финалното споразумение за отпускането на финансова помощ на страната до 20 август.

Парламентът ще гласуват втория пакет от реформи в сряда, което може да се окаже предизвикателство пред авторитета на премиера Алексис Ципрас, след като хардлайнери в неговата партия СИРИЗА се разбунтуваха при прокарването на първите реформи миналата седмица.

Ако като парламентът приеме втория проектозакон, което ще позволи на Гърция да получи финансова помощ в размер на 86 милиарда евро за период от три години, правителството незабавно ще възобнови преговорите с кредиторите.

#Гърция #Алексис Ципрас #Ципрас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници