Общо 21 години затвор за обезобразилите тийнейджърка в Русе

Общо 21 години затвор за обезобразилите тийнейджърка в Русе
Инцидентът стана на 24 март 2011 г. вечерта в непосредствена близост до дома за деца, лишени от родителски грижи „Райна Гатева“, където живее тийнейджърката. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общо 21 години затвор получиха поръчителят и извършителят на обезобразяването на 16-годишно момиче от дом за деца в Русе.

Русенският районен съд постанови 12 години затвор и 10 000 лева глоба за 58-годишния поръчител Любчо Л., а извършителят – 19-годишният Атанас Г. с прякор Джудиста, получи 9 години затвор, предаде БГНЕС.

Мотивите на съда са, че престъплението е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин, която след инцидента е ослепяла с едното око.

Инцидентът стана на 24 март 2011 г. вечерта в непосредствена близост до дома за деца, лишени от родителски грижи „Райна Гатева“, където живее тийнейджърката.

Тя бе залята със сода каустик от Атанас, който тогава бе ученик в Спортното училище, по заръка на Любчо Л., за когото имаше съмнения, че е искал да склони момичето към проституция. След като тя не се е съгласила, е извършена „наказателната“ акция.

Двамата заподозрени бяха задържани ден по-късно от органите на реда, като се оказа, че по-възрастният има вече две висящи дела. Към него бе повдигнато и обвинение за склоняване към проституция. Ученикът бе обвинен за нанасяне на тежка телесна повреда. От домовете на двамата бяха иззети веществени доказателства в подкрепа на тези обвинения.

В резултат на престъплението 16-годишното момиче остана сляпо с едното око въпреки усилията на лекарите да го спасят. То бе подложено и на серия от пластични операции. Присъдата подлежи на обжалване в Русенския окръжен съд.

#Русенския окръжен съд #дома за деца #Дом за деца #Русе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"