Радан Кънев: "Спартанец на Термопилите" е комплимент, "лакома Жигула" също

Радан Кънев: "Спартанец на Термопилите" е комплимент, "лакома Жигула" също
Радан Кънев, Бойко Борисов и Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Разговор за нов конституционен проект от моя гледна точка може да бъде воден при наличието на 180 вносители и ако той не отстъпва от настоящия законопроект, заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев. Коментарът е по повод срещата между премиера Бойко Борисов и лидера на ДПС Лютви Местан, към която на по-късен етап се присъедини и Кънев. След срещата стана ясно, че няма постигнато съгласие как да протече конституционната реформа.

"Извън подобно съгласие, по отношение броя вносителите и запазване на параметрите, към настоящия момент не виждам основа за съгласие. Виждам опит за имитация, "да не се изложим пред чужденците". Но такива са правени много, с трагичен ефект", написа Кънев на страницата си във Фейсбук.

Кънев коментира и изказване на лидера на АБВ Георги Първанов. В понеделник Пъравнов заяви след срещата си с премиера Бойко Борисов: "С амбициите си от последните дни на Радан Кънев по би му отивала ролята на спартанец на Термопилите".

Кънев уточни, че "спартанец на Термопилите" е комплимент, в културния контекст, в който живее. "В други, носталгични културни контексти, и "лакома Жигула" е комплимент. Благодаря", написа той.

#Радан Кънев #Кънев #Георги Пъравнов #Първанов #Бойко Борисов #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"